Bilanț COVID în creștere la Cluj. Peste o sută de noi infectări în ultima zi

Bilanț COVID în creștere la Cluj. Peste o sută de noi infectări în ultima zi

Peste o sută de clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultima zi, cel mai mare număr de cazuri noi înregistrat în ultimele 24 de ore, după București.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 112 clujeni, singurul județ cu peste o sută de noi infectări.

Cu acest număr de cazuri noi, județul Cluj se situează pe locul doi pe țară după București, unde au fost înregistrate 171 noi îmbolnăviri.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a coborât ușor, de la 1,55 ieri la 1,53 la mie azi, dar rămâne tot pe locul unu, înaintea municipiului București, care are 1,36 cazuri la o mie de locuitori. Reastul județelor sunt sub pragul de 1 la mie, iar media la nivel național este miercuri 0,44 cazuri de boală la o mie de locuitori.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 100 de pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 4 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 19 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.113 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 179 pe secțiile ATI, cu 14 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 831 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 285 mai puțin față de ziua anterioară și 9 decese, din care două înregistrate anterior.

Comenteaza