Bărbatul din Satu Mare, transferat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj

Bărbatul din Satu Mare, transferat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj

Bărbatul de 46 de ani, confirmat cu coronavirus în cursul zilei de sâmbătă, a fost transferat, duminică dimineaţă, din centrul de carantină la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj. Din primele verificări ale anchetei epidemiologice, bărbatul a intrat în contact cu o singură persoană, al cărei test a ieşit negativ.

Prefectura Satu Mare a transmis, duminică dimineaţă, detalii despre cel de-al 120-lea caz de îmbolnăvire cu coronavirus din România, respectiv un bărbat din judeţul Satu Mare, de 46 de ani, întors din Milano, în 11 martie.

”Acesta a fost transferat din carantină, în această dimineaţă, la o Clinică de Boli Infecţioase din Cluj. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19. Din primele verificări, bărbatul afirmă că a avut un singur contact,  o persoană, care a fost deja testată, iar rezultatul a fost negativ. Urmează să fie testată din nou”, a transmis Prefectura Satu Mare.

Sursa citată a precizat că în continuare se poartă discuţii pentru a se stabili dacă persoana infectată a mai avut sau nu contact cu alte persoane.

”Menţionăm că după controlul de către reprezentanţii DSP Satu Mare de la frontieră, bărbatul a fost transportat sub escortă la un centru de carantină, fără a avea contact cu alte persoane”, a mai transmis Prefectura Satu Mare.

Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 123, iar 9 pacienţi s-au vindecat.

Comenteaza