Avertismentul lui Gheorghiță: Se estimează o creștere a cazurilor de COVID la sfârșit de august – început de septembrie

Avertismentul lui Gheorghiță: Se estimează o creștere a cazurilor de COVID la sfârșit de august – început de septembrie

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că se estimează o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus în lunile următoare, probabil la sfârșit de august – început de septembrie, cel mai probabil, cu varianta Delta.

a avertizat că se estimează o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus în lunile următoare, probabil la sfârșit de august – început de septembrie. Cel mai probabil, spune președintele CNCAV, va fi vorba despre cazuri de infectare cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

Coordonatorul CNCAV a explicat, duminică seară, la un post de televiziune, că experiența prin care trece Marea Britanie arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate și că tulpina indiană este prezentă îndeosebi la tineri, unde ponderea persoanelor vaccinate este destul de crescută.

În plus, tot în Regatul Unit s-a constatat că persoanele cu schemă de vaccinare completă au un nivel de protecție de peste 90% în ceea ce privește riscul de internare în spital și expunerea la forma de boală care evoluează cu complicații și cu risc de deces. În schimb, persoanele vaccinate cu o singură doză nu au un nivel foarte mare de protecție din acest punct de vedere și riscă să contracteze boala.

„Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a spus Valeriu Gheorghiță, conform Ro Health Review.

Președintele CNCAV a mai spus că până acum, în jur de 98.000 de copii cu vârsta între 12 și 17 ani s-au vaccinat, reprezentând sub 10 la sută din populația de minori eligibilă, dar se așteaptă ca numărul vaccinărilor la această categorie să crească. Nu au apărut efecte adverse deosebite, singurul caz de miocardită înregistrat fiind sub control și copilul externat.

Comenteaza