Au apărut testele care detectează COVID-19 chiar și de 10 ori mai rapid: "Vom testa 15.000 oameni în acelaşi timp"

Au apărut testele care detectează COVID-19 chiar și de 10 ori mai rapid: "Vom testa 15.000 oameni în acelaşi timp"

Noile teste analizează moleculele de ARN şi detectează prezenţa unui patogen cu potenţial viral.

Cercetătorii de la Hebrew University of Jerusalem au anunţat duminică dezvoltarea unei noi metode de testare pentru COVID-19, care nu doar că este de 4 până la 10 ori mai rapidă decât cea folosită până acum, dar şi ieftină, dat fiind că foloseşte materiale uşor de procurat, scrie Jerusalem Post.

Potrivit sursei citate, testele create de experţi au fost făcute cu materiale uşor de procurat din Israel, uşurând astfel dependenţa de pieţele comerciale străine.
 
Profesorii Nir Friedman, de la Institute of Live Sciences and the School of Engineering and Computer Sciences, şi Naomi Haviv, de la Hebrew University's Neuroscience Research Center, au reuşit să construiască un nou tip de teste despre care spun că pot fi recilate şi reutilizate.
 
Metoda utilizată de aceştia presupune extragerea unor molecule de ARN (Acid ribonucleic) de la pacient pentru a determina dacă acestea prezintă potenţial viral, lucru care confirmă astfel prezenţa coronavirusului. Avantajul, susţin cei doi experţi, este dat şi de viteza cu care un rezultat este oferit.
 
"Avem o metodă eficientă de extragere a ARN-ului, de 4 până la 10 ori mai rapidă decât cea curentă. Se bazează pe extracţia cu ajutorul unor mărgele magnetice şi poate fi făcută atât manual, cât şi robotizat", declarat Naomi Haviv.
 
"Metoda robotizată a fost deja supusă unor teste la spitalul Hadassah, folosind sute de probe de la pacienţi", a adăugat ea.
 
Doctorul Nir Friedman a declarat că toate testele făcute au oferit exact acelaşi rezultat precum cele convenţionale, folosite până acum.
 
"Lucrăm la un model care să permită testarea a 15.000 oameni în acelaşi timp. Suntem foarte încrezători că va funcţiona", a spus Friedman.

Comenteaza