Atenţie, clujeni! La centrul drive-through NU se vaccinează persoanele care vin pe jos sau cu bicicleta

Atenţie, clujeni! La centrul drive-through NU se vaccinează persoanele care vin pe jos sau cu bicicleta
| Foto: Facebook

Luni după-amiază s-a deschis, pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, al doilea centru de imunizare de tip drive-through din ţară. Şi oamenii au luat cu asalt centrul, deoarece la Cluj listele de aşteptare la vaccinare încă sunt foarte mari. 

Listele de aşteptare mari i-au împins pe clujeni la centrul drive-through deschis ieri la amiază. Totuşi, Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, a făcut o precizare cu privire persoanele care pot fi vaccinate, chiar dacă nu e nevoie de programare şi e suficient să ai buletinul la tine. 

"De precizat că doar populația care vine cu autovehicul se poate vaccina, doi sau patru oameni, nu mai mult. Nu vom vaccina persoane care vin pedestru, în ideea de a-i supraveghea postvaccinare pe toți, minum 15 minute personal și să fie personal care să-i supravegheze, să-i întrebe periodic dacă au ceva probleme", a declarat Moisescu, citat de Digi24. 

Pentru a se putea vaccina, oamenii trebuie să respecte totuși o condiție: să vină cu mașina. Iar cei care nu aveau, au luat taxiul. Spre exemplu au fost unele persoane care au mers cu bicicleta şi nu au fost acceptate pentru vaccinare. Acestora li s-a recomandat însă, să ia un taximetru.

Prefectul județului Cluj, Szilard Tasnadi a făcut precizări cu privire la numărul de persoane care pot fi vaccinate dintr-o maşină. "Pot fi 2-4 persoane. Dacă vin cu formularele de triaj gata completate de acasă, atunci nu se mai pierde timp. Dar dacă s-ar vaccina în medie patru persoane la fiecare cinci minute, am putea discuta de peste 1.000 persoane/zi", a declarat acesta. 

Comenteaza