"Atât timp cât România e țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă"

"Atât timp cât România e țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă"
| Foto: colaj - playtech.ro

Cu fiecare atac, virusul este tot mai violent, tot mai rapid, de parcă ne-ar învăța locurile vulnerabile și parcă ar învăța că suntem o populație care nu respectă și, mai mult, încearcă să mascheze că nu respectă regulile, spune medicul Emilian Imbri. 

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie -februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă”, a declarat luni, la Digi24, medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.

Imbri avertizează că pe fondul unei atenuări a situației epidemiologice în România, ar putea interveni o relaxare a populației de sărbători, care nu va face decât să realimenteze o nouă creștere a cazurilor de infecție. 

„Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi”, spune Emilian Imbri.

Ar trebui să fim preocupați de ce se întâmplă în restul Europei și de perspectiva unui val 5 care nu va ocoli România, având în vedere faptul că acest virus nu ţine cont de nicio regulă. 

"Virusul nu ține cont de nicio regulă - nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui (...) se comportă - haotic și necivilizat, (...) poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, (...) 

Vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem „gata, hai să sărbătorim”. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul”, a explicat Emilian Imbri la Digi24.

Comenteaza