AstraZeneca ar putea produce un ser împotriva tulpinei sud-africane până la finalul anului

AstraZeneca ar putea produce un ser împotriva tulpinei sud-africane până la finalul anului
| Foto: mediafax.ro

AstraZeneca lucrează la o versiune a vaccinului său anti-Covid pentru combaterea unei variante descoperite în Africa de Sud.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

O versiune modificată a vaccinului AstraZeneca (AZN.L) COVID-19 adaptată pentru combaterea unei variante de coronavirus descoperită pentru prima dată în Africa de Sud ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021, a declarat un oficial AstraZeneca din Austria.
 
Sarah Walters, managerul AstraZeneca din Austria, a declarat că studiile de până acum care indică faptul că vaccinul AstraZeneca este mai puţin eficient împotriva variantei mult mai contagioase descoperită pentru prima dată în Africa de Sud erau „prea mici pentru a trage concluzii finale”.
 
"Între timp, AstraZeneca şi Universitatea Oxford au început modificări ale vaccinului pentru varianta sud-africană şi ne aşteptăm să fie gata până la sfârşitul anului,” a declarat Walters pentru ziarul Kurier şi preluat de Reuters.
 
Walters a mai spus că AstraZeneca îşi va îndeplini angajamentul de a livra dozele necesare în Uniunea Europeană, deşi până acum au fost mai multe întârzieri.
 
"Suntem încrezători că ne vom îndeplini angajamentul de a livra 300 de milioane de doze Uniunii Europene în acest an," a adăugat Sarah Walters.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza