Astăzi începe vaccinarea cu cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID

Astăzi începe vaccinarea cu cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID

Doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Ministerul Sănătăţii a precizat că administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

"Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de- a patra doză de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a  persoanele  peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager", a transmis Ministerul Sănătății. 

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Cea de-a patra doză se recomandă în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. 

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza