Arafat: "Nu vor exista restricții mai dure. Dacă oamenii se vaccinează, acestea vor deveni istorie"

Arafat: "Nu vor exista restricții mai dure. Dacă oamenii se vaccinează, acestea vor deveni istorie"

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, că situația din România privind pandemia nu este stabilă, dar a dat asigurări că nu vor exista restricții mai dure. Totodată, el i-a sfătuit pe români să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție pentru ca restricțiile actuale "să devină istorie".

Raed Arafat a explicat că situația este una critică, deoarece cifra pacienților de la ATI a depășit 1400. 

De asemenea, Arafat a spus, la acest moment creșterea numărului de cazuri nu este una exponențială, ci mai degrabă una lentă , însă reprezintă o atenționare că situația este în continuare instabilă.

 „Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare. Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Totodată, șeful DSU a dat asigurări că restricții mai dure nu vor exista. Totuși, telemunca și decalarea programului de la job sunt foarte importante pentru a se evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun și a magazinelor, a mai spus Arafat.

Conform noilor măsuri intrate în vigoare, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația persoanelor este restricționată începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie. În zonele cu incidența peste 4, aceste restricții se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Comenteaza