Video Arafat, la sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID: Asistăm la un moment istoric. Lumea a găsit o soluţie

Arafat, la sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID: Asistăm la un moment istoric. Lumea a găsit o soluţie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus vineri, la sosirea în România a primelor doze de vaccin anti-COVID, prin Vama Nădlac 2, că este "asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie".

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat astăzi în România, iar duminică, 27 decembrie, când se dă startul oficial al campaniei de vaccinare în toate țările Uniunii Europene, va începe imunizarea personalului medical.

"Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie, începem s-o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană a reuşit să nu dezmăgească cetăţenii UE. Aşa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin au intrat astfel de camioane în toate ţările membre ale UE, astfel încât să apară campania în toate ţările UE. A fost un efort imens, la care au participat toate satele membre, inclusiv România - achiziţie comună, abordare comună şi, bineînţeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună", a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a atras atenţia că "problema nu s-a rezolvat", măsurile de protecţie împotriva COVID-19 fiind, în continuare, obligatorii.

"Pentru noi este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Şi asta nu înseamnă că uităm de măsurile care sunt obligatorii, măsurile de distanţare, purtare a măştii şi tot. Ăsta este abia un început, care va dura până va avea un impact (...) de astăzi vom lupta pe frontul de combatere şi de limitare a virusului SARS-CoV-2 şi frontul de vaccinare şi de prevenire, care sperăm că va duce la rezolvarea acestei probleme", a mai spus Arafat.

 

Comenteaza