Aproape 300 de pacienți cu COVID internați la Cluj. Câte locuri mai sunt la ATI

Aproape 300 de pacienți cu COVID internați la Cluj. Câte locuri mai sunt la ATI

În spitalele dedicate COVID-19 din Cluj-Napoca sunt internate, în prezent, 292 de persoane. Clujul a atins miercuri un nou record al infectărilor, în ultimele 24 de ore fiind depistate 99 de cazuri noi.

Cu cele 99 de cazuri, județul Cluj a urcat pe locul doi pe țară, după București, la numărul de infectări raportate în ultimele 24 de ore. În acest moment, în spitalele COVID-19 din Cluj-Napoca sunt internați 292 de pacienți, din care 252 din județul Cluj. 

“La ATI sunt 28 de locuri ocupate din 35, deci avem 7 locuri în momentul de față. Se observă un număr tot mai mare de cazuri mai grave, nu neapărat de ATI, dar forme mai grave, în măsura în care va fi nevoie, vom mai deschide o secție de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase. (...) Din punct de vedere a locurilor din spitale, deocamdată suntem în regulă, dacă lucrurile vor evolua negativ, vom căuta alte soluții, sper să nu fie nevoie”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a spus că nu există o explicație pentru creșterea numărului de cazuri.

”Nu există nicio explicație, nu sunt alte focare, în afara celui de 49 de la Dezmir. În rest sunt persoane din tot județul, sunt multe persoane testate la cerere, sunt multe persoane care vin din spitale, unde au fost izolați în zonele tampon, cu simptome, care sunt pozitivi. (...) Din anchete nu ar reieși incidența din zona concediilor. Sunt foarte puține persoane care ar reieși că au venit de la mare și sunt pozitive, extrem de puține, 4-5 din totalul celor pozitivi. Deci nu este o tipologie a cazurilor pozitive. Vorbim de o populație foarte mare în județul Cluj, oameni care vin din toate părțile prin prisma activității pe care o au și cred că asta este singura explicație pe care o putem da", a mai precizat Abrudean.

Pe de altă parte, prefectul spune că "relaxarea este un pic peste măsură" și că este posibil ca oamenii să nu mai  respecte în totalitate măsurile de igienă pentru limitarea răspândirii virusului:

"Relaxarea este un pic peste măsură. Oamenii s-au obișnuit cu măsurile și poate nu mai respectă în totalitate măsurile de igienă banale, masca și spălatul pe mâini. Mai mult decât să dăm același mesaj care a săturat România nu avem ce să facem. Dacă lucrurile vor merge pe un trend negativ, probabil că la nivel național se vor gândi măsuri de restricționare”. 

 

Comenteaza