Angajaţii de la Ambulanţă refuză greva

Angajaţii de la Ambulanţă refuză greva
Angajaţii din sistemul naţional de Ambulanţă nu se raliază protestelor Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul Sanitar Clujean. Ei îşi urmează în mod firesc activitatea şi nu participă la greva japoneză derulată astăzi.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Ambulanţă (FNSA) au explicat că au încheiat un acord în această toamnă cu Ministerul Sănătăţii.

„Am semnat un protocol în a doua jumătate a lunii septembrie în baza căruia am deschis negocierile referitoare la reorganizarea sistemului de ambulanţă. Ne-am angajat ca pe parcursul negocierilor să nu participăm la nicio formă de protest, deci nici la greva japoneză de astăzi", a arătat, pentru ZIUA de CLUJ, preşedintele FNSA, Gheorghe Chiş.

De altfel, potrivit acestuia, FNSA nu face parte nici din Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar.

Peste 5.000 de medici şi asistente din spitalele clujene se află, de astăzi, în grevă japoneză. Oamenii sunt nemulţumiţi de proasta finanţare a sistemului medical. Pe lângă creşterea salariilor, bugetarii din sistem solicită Ministerului Sănătăţii şi acordarea a 6% din produsul intern brut pentru sănătate.

Din Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate Cluj fac parte Colegiul Medicilor, Sindicatul Sanitas, Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor, Camera Federativă a Medicilor, Societatea Medicilor din Colectivele de Copii şi Tineri, Colegiul Farmaciştilor, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Psihologilor.

Comenteaza