News alert Ambulanțier din Câmpia Turzii infectat cu coronavirus! "Iresponsabilitatea și minciuna" dau "roade"

Ambulanțier din Câmpia Turzii infectat cu coronavirus! "Iresponsabilitatea și minciuna" dau "roade"
| Foto: refleqtmedia.ro

La Serviciul de Ambulanță din Câmpia Turzii, un ambulanţier a fost testat sâmbătă 8 august, pozitiv cu COVID-19. În cauză s-a deschis o anchetă epidemiologică.

Cei care lucrau în schimbul de zi au fost trimişi acasă, în izolare, la muncă intrând, deja, schimbul de noapte, toți angajații urmând să fie testați în cele din urmă de către DSP Cluj.

Mai mulți angajați ai Spitalului „Dr. Cornel Igna” şi-au exprimat temerile referitor la depistarea cu Sars-Cov-2 a angajatului Serviciului de Ambulanță. „Gândiți-vă că în ultimele zile, acel ambulanțier a venit – de mai multe ori – pe Camera de Gardă de la Interne, pentru a aduce pacienți. Totodată, femeia de la care s-ar fi infectat, după cum spunea chiar medicul, Csergo, a mințit personalul medical. Dacă ne infectăm și noi, se pot infecta inclusiv pacienții”, a declarat o asistentă – sub protecția anonimatului pentru refleqtmedia.ro.

Se pare că ambulanțierul s-ar fi infectat cu Sars-Cov-2, după ce ar fi fost în misiune la pacienta care acuza dureri de stomac și care era pozitivă cu Sars-Cov-2, fără să fi menţionat acest lucru.  

Această pacientă a fost menționată și de medicul, Lehel Csergo, în postarea sa de pe internet în care făcea aluzie la oamenii iresponsabili și mincinoși care pun în pericol sănătatea celor din jur.

„Femeie cu puțin peste 50 de ani vine la Spital pentru acuze respiratorii. Vine cu Ambulanța, evident. În ultimii ani a trăit în Spania astfel că nu are asigurare nici medic de familie. Medicul de gardă ridică suspiciunea de Covid-19 și propune internarea. Dar pacienta refuză și pleacă acasă pe semnătură. Peste 4 zile ajunge din nou la Spital, tot cu Ambulanța. Cu medic de data asta, deoarece obosește la cel mai mic efort, și când vorbește. Iar ea în loc să recunoască faptul că a greșit, ne minte. Spune că boala ei a apărut numai în ultimele 24 de ore.”, a scris medicul Lehel Csetrgo, acuzându-i și pe cei care distribuie știri false despre faptul că ”virusul nu există”.

Situația este destul de delicată, întrucât ambulanțierul ar fi intrat în contact, prin natura serviciului, cu mai multe persoane din Spitalul Municipal ”Dr. Cornel Igna” din localitate.

Citeşte şi: Medic clujean: „Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili și mincinoși!”

Comenteaza