Alte experienţe de la Gine 1 după infectări cu stafilococ în spital: "Nimeni nu a venit să-mi spună clar ce bacterie e şi de unde e luată, ce e de făcut cu ea. Medici aroganţi... foarte trist"

Alte experienţe de la Gine 1 după infectări cu stafilococ în spital: "Nimeni nu a venit să-mi spună clar ce bacterie e şi de unde e luată, ce e de făcut cu ea. Medici aroganţi... foarte trist"

Scandalul de la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca scoate la iveală alte carenţe ale sistemului medical din oraşul de 5 stele. Tot mai mulţi oameni spun că, de parcă nu ar fi deajuns bacteriile cu care se infectează în spital, personalul se comportă sub orice critică cu cei internaţi. 

Pe pagina de socializare a deputatului Ungureanu, care a declanşat un val de indignare în societatea românească după mărturiile părinţilor ai căror bebeluşi au murit la Ginecologie 1 din Cluj, curg alte mărturii cu experienţele altor mame care au călcat pragul instituţiei medicale clujene. Oamenii spun că personalul din spitale se comportă sub orice critică. 

"Am născut anul acesta în februarie 2 fetiţe gemene la Gine 1. Cu o zi înainte să fiu externată mi s-a spus că nu ma pot externa, pentru că mi-a fost depistată o bacterie. Niciun medic nu a venit să-mi spuna clar ce bacterie e şi de unde e luata, ce e de făcut cu ea, daca o au şi fetiţele. Unii medici au fost chiar foarte obraznici cu mine şi cu colega de salon care era şi ea cu aceeaşi bacterie, un stafilococ de spital", povesteşte o altă mamă care a născut la Cluj-Napoca, ai cărei copii au  supravieţuit.  

Tânăra povesteşte cum l-a întrebat medicul de gardă, care a informat-o în legătură cu bacteria dacă poate merge acasă, din moment ce are doi bebeluşi nou născuţi cu care nu se descurcă singură şi să revină la spital de 2 ori pe zi pt perfuzie.

"Îl citez pe domnul doctor “da ce credeti, doamnă, că sunteţi la MC Drive să veniţi şi să plecati de aici când vreţi?”. Am foarte multe de povestit şi de spus despre experienta mea din acele zile în spital. Am reuşit să ies pe proprie răspundere datorită unor asistente, cărora le rămân datoare toată viaţa. Din fericire fetiţele nu au avut contact cu bacteria, iar acum suntem toate 3 sănătoase.

Mi se rupe sufletul pentru familiile îngeraşilor pentru că ştiu cât de aroganţi şi nesuferiţi sunt unii medici de acolo. E foarte trist", a povestit pe pagina lui Ungureanu această mamă experienţa de la Gine 1 din Cluj-Napoca. 

"Şi eu am avut tot în februarie aceeași bacterie... stafilococ epidermidis. 2 săptămâni mai târziu am pierdut sarcina din cauza ruperii membranelor (5 luni), dar mi s-a spus ca nu are nicio legătură pierderea cu infectia asta... totuși mi se pare ciudat că atâta lume internată în aceeași perioadă a avut infecţia asta...   f. trist, ", a relatat o altă femeie experienţa din spitalul clujean.

Părerea românilor despre sistemul sanitar din România este una jalnică, chiar dacă dezvăluirile din ultimul timp au fost suspectate că ar fi de fapt răfuieli politice. Dacă oraşul Cluj-Napoca este cunoscut pentru competenţele şi dotările din clinicile de prestigiu, oamenii se întreabă cum rămâne cu localităţile mici? "Groaznic. Dacă este așa la Cluj, cum este în localitățile mici?! Se mai miră că populația nu are încredere în sistemul sanitar!", scriu alţi români pe pagina de Facebook a lui Ungureanu. 

Chiar dacă unii români au avut parte de şi de experienţe pozitive în spitalele din România, multora le este frică de spitale şi preferă să le evite cât pot de mult. "În spitale lucrează oameni fără suflet, nu’i poţi numi medici, te omoară cu zile, dar până nu ajungi să vezi pe propria piele nu crezi. Spitalele noastre sunt lagăre de exterminare în toate sensurile…", a mai comentat un român postarea de pe pagina deputatului. 

Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj neagă acuzațiile aduse cu privire la bebelușii morți din cauza infectării cu bacterii intraspitalicești și transmite că face propria anchetă internă în acest caz. 

Comenteaza