Alin Tișe îi solicită ministrului Sănătății să-i plătească de urgență pe oamenii care lucrează în centrele de vaccinare din Cluj

Alin Tișe îi solicită ministrului Sănătății să-i plătească de urgență pe oamenii care lucrează în centrele de vaccinare din Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, i-a solicitat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, efectuarea de urgență a plății pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 pe teritoriul județului Cluj.

Liderul Consiliului Județean Cluj susține că adresează această solicitare pe fondul mai multor sesizări cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a mai fost plătit în ultimele două luni de zile.

Domnul ministru trebuie să ia urgent toate măsurile care se impun pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără sincope a activității centrelor de vaccinare, astfel încât toți clujenii care doresc să se imunizeze să o poată face în condiții optime.

Acest proces vital, singurul în măsură să îi protejeze eficient pe români, nu ar trebui pus în pericol de nimeni, în niciun fel! Salvarea vieții și a sănătății a numeroși români depinde de derularea în condiții optime a procesului de vaccinare.

Ministerul Sănătății nu le poate solicita acestor eroi în alb, aflați în prima linie a luptei cu boala, să își riște viața și sănătatea iar în schimb să nu le arate nici măcar un minim respect, remunerându-i așa după cum s-a angajat!

Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plății personalului medico-sanitar, și a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul județului Cluj și care au fost amplasate în alte locații decât cele situate în incinta unităților sanitare. 

Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remunerația cuvenită”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții forului administrativ județean.

Ministerul Sănătății a anunțat că personalul medical din centrele de vaccinare va fi plătit începând de săptămâna viitoare. Totodată, vor fi achitate și cheltuielilor de organizare a centrelor de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, luni, că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Comenteaza