Alimentul MIRACULOS: te scapă de KILOGRAMELE în plus, alungă CANCERUL și hidratează PĂRUL și PIELEA

Alimentul MIRACULOS: te scapă de KILOGRAMELE în plus, alungă CANCERUL și hidratează PĂRUL și PIELEA
Îl găsim pe rafturile oricărui supermarket, însă de multe ori îl ignorăm fără să știm ce proprietăți miraculoase ascunde. Vorbim despre un fruct foarte gustos și în același timp sănătos, care pe lângă multiplele calități pe care le are ca aliment poate fi folosit și în ritualul de înfrumusețare.

În ultimul timp, un ingredient din ce în ce mai folosit în diferite reţete este avocado, acesta fiind este unul dintre fructele care însumează cele mai multe proprietăţi nutritive. Pe lângă faptul că îl folosim sub formă de aliment, ceea ce ajută întregul organism, acestui fruct îi pot fi găsite și alte întrebuințări în prepararea unor măști pentru față sau păr.

Care sunt beneficiile acestui fruct?
• reglează tensiunea arterială
• previne bolile cardiace, accidentele vasculare și cerebrale, datorită conținutului ridicat de acid folic și potasiu
• fructul conține și luteină, bună pentru prevenirea bolilor la ochi, boli precum cataracta
• conține o mulțime de vitamine benefice pentru organism
• hidrartează pielea
• repară parul deteriorat sau uscat

Bogat în potasiu

Dacă până acum se credea că bananele sunt fructele cu cel mai mare conținut de potasiu, se pare că ele au fost devansate de avocado. O banană medie conține aproximativ 500 de miligrame de potasiu, în timp ce un avocado are nu mai puțin de 975 de miligrame.

Are un aport considerabil de proteine

Un singur avocado conține patru grame de proteine, cea mai mare cantitate oferită de un fruct. În plus are și cei 18 amino-acizi necesari organismului pentru a asimila proteinele.

Înlocuiește cu succes untul

Ai colesterolul mărit și trebuie să eviți consumul de alimente grase? Poți folosi în loc de unt miezul unui avocado copt. Are o consistență cremoasă și poate fi utilizat la copt în compoziția prăjiturilor, cum sunt negresele sau brioșele.

Tratament pentru piele și păr

Antioxidanții, aminoacizii și uleiurile esențiale din avocado îl transformă în remediul natural recomandat în repararea părului deteriorat și în hidratarea pielii uscate. Totodată, alină arsurile și este ideal pentru măștile antirid.

Ajută la dezvoltarea creierului și susține memoria

Continutul de acid folic din avocado ajuta la dezvoltarea creierului si a tesuturilor, mai ales in etapele de crestere rapida a celulelor. Nu doar ca ajuta la dezvoltarea creierului in perioada copilariei, ci si contribuie la mentinerea sanatatii creierului. De aceea, avocado este introdus si in alimentatia copiilor. Consumul de avocado duce la stimularea memoriei, ceea ce il recomanda pentru consum tinerilor si persoanelor aflate in situatii si perioade de efort intelectual sustinut, datorita bogatiei sale in magneziu si fosfor.

Ajută la slăbire

Vă vine să credeţi că una dintre cele mai simple şi "delicioase" metode de a slăbi şi de a ne menţine în formă este consumul de avocado? Bogat în grăsimi sănătoase, stimulent metabolic şi furnizor de energie, avocado poate fi utilizat cu succes în curele de slăbire.

 

Comenteaza