Alertă de ANTRAX! Trei bărbați, internați cu suspiciune de infecție. Unul a fost operat de urgență

Alertă de ANTRAX! Trei bărbați, internați cu suspiciune de infecție. Unul a fost operat de urgență

Cei trei bărbați au fost internați în spital după ce medicii au constatat că aceștia prezentau semne și simptome caracteristice Antraxului cutanat, boală care poate fi letală.

Cei trei pacienți sunt internați cu suspiciune de antrax cutanat la Spitalului Clinic de Boli infectioase „Sf. Parascheva” din Iași. Ei lucrează la o fermă de bovine din județ.

„Pacienții au fost evaluați, internați și s-a inițiat tratamentul specific. Unul dintre aceștia a necesitat și intervenție chirurgicală”, a declarat Florin Roșu, managerul spitalului, citat de Agerpres.

„În momentul de față, pacienții urmează tratament, sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și respirator fiind strict monitorizați multidisciplinar”, a adăugat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Boala poate fi letală

Antraxul este o boală infecţioasă gravă, cauzată de o bacterie rezistentă, Bacillus anthracis, care poate supravieţui în condiţii extreme pentru o perioadă lungă de timp.

Este o boală comună omului şi animalelor, fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Dacă nu este depistat şi tratat la timp, antraxul poate fi letal.

„Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Boala se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism. Bacillus anthracis produce spori rezistenţi ce pot provoca o infecţie potenţial letală la oameni şi animale.

Există patru forme diferite de antrax: cutanat, respirator, gastrointestinal și orofaringian. Cea mai comună formă de antrax este reprezentată de antraxul cutanat. Bacteria se răspândeşte din cauza contactului direct a sporului cu tegumentul unei persoane sau cu o leziune cutanată. Sporii de antrax devin activi în momentul în care pătrund în organism. Odată active, bacteriile se multiplică şi creează toxine care provoacă boala”, a mai spus dr. Florin Roşu.

Comenteaza