Afişe de protest pe salvările din toată ţara. Discuţii la Guvern

Afişe de protest pe salvările din toată ţara. Discuţii la Guvern
Serviciile de Ambulanţă din toată ţara au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional, pe maşini fiind puse afişe prin care se anunţă protestul iar angajaţii purtând panglici la piept. La Guvern au loc discuţii între sindicalişti şi o delegaţie condusă de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Din delegaţie face parte şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, existând posibilitatea ca la întâlnire să meargă şi premierul României, Mihai Tudose, au declarat surse guvernamentale.

Reprezentanţii sindicatului Serviciilor de Ambulanţă susţin că salariile angajaţilor ar urma să scadă pentru că nu se mai pot acorda sporuri la nivelul stabilit de lege, acesta fiind principala nemulţumire. De asemenea, sindicaliştii cer şi înlocuirea integrală a parcului de ambulanţe.

Angajaţii Serviciilor de Ambulanţă susţin că săptămâna următoare vor picheta Ministerul Muncii, al Finanţelor şi al Sănătăţii.

Protest la Ambulanţă în Cluj 

Peste o sută de angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj au protestat, joia trecută, timp de o oră, în curtea unității, acțiune prin care cer suplimentarea personalului, mașini de intervenție noi și păstrarea nivelului salariilor, despre care spun că s-ar înjumătăți prin noua lege a salarizării.

''Dorim să tragem un semnal de alarmă Guvernului și dorim să deservim în continuare populația. Cerem personal angajat, în condițiile în care la SAJ Cluj deficitul de personal este de 55%, mașini de intervenție, în condițiile în care funcționăm cu mașini din 2000, uzura fiind foarte mare, și păstrarea drepturilor salariale în condiții periculoase'', declara liderul sindicatului din SAJ Cluj, Rareș Ghilea.

Protestatarii s-au adunat în curtea SAJ Cluj, unde au fost informați despre situația din sistem, și au pornit sirenele ambulanțelor. Rareș Ghilea a mai spus că angajații din Ambulanță ar putea declanșa și o grevă la nivel național în cazul în care revendicările nu vor fi soluționate.

VEZI şi  Zece dintre ambulanţele de la Cluj au "înconjurat" pământul de 12 ori.

Multe dintre maşinile care salvează vieţi la la Cluj sunt extrem de uzate sau chiar au limita de exploatare depăşită. Unele au strâns la bord peste 500.000 de kilometri.

 

Comenteaza