Acuză medicii de neglijenţă după ce, ajunsă în două spitale, nu a fost băgată în seamă VIDEO

Acuză medicii de neglijenţă după ce, ajunsă în două spitale, nu a fost băgată în seamă VIDEO
O femeie din Cluj acuză medicii de la două spitale că nu au băgat-o în seamă, deşi era foarte bolnavă. Ea a trimis deja o plângere către Colegiul Medicilor.

Pacienta povesteşte că s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe cu dureri groaznice, dar singurele investigaţii care i s-au făcut acolo au fost măsurarea temperaturii şi a tensiunii. Apoi, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde a primit un banal medicament pentru scăderea febrei. Reprezentanţii celor două spitale spun că au respectat procedurile medicale.

Maria s-a prezentat sîmbătă la Urgenţe cu dureri la nivelul încheieturilor, dureri de spate şi febră. După o oră de aşteptare, femeia spune că a fost preluată de un medic care a decis să o trimită la un alt spital pentru investigaţii suplimentare. Ea explică în materialul video experienţa sa

La cel de al doilea spital, la Boli Infecţioase, pacienta a ajuns cu taxiul. Pentru că se simţea foarte rău, a fost preluată imediat de un medic.

Fără analize de sânge sau de urină, Maria fost diagnosticată cu bronşită şi infecţie urinară şi i s-a prescirs un tratament care nu şi-a făcut, însă, efectul, spune pacienta. Aşa că, luni dimineaţa, femeia a decis să consulte un medic de la o clinică privată. Care, surpriză, i-a pus un alt diagnostic şi i-a prescris un alt tratament.

Reprezentanţii Unităţii de Primiri Urgenţe spun că pacienta a fost tratată corespunzător, iar investigaţiile amănunţite, de genul analizelor de sânge sau de urină, nu se fac obligatoriu la UPU.

Vezi ce explicaţii are purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Monica Costin, în materialul video

Şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase se apără şi spun că în serviciul de gardă nu se pot face analize medicale sau radiografii.

ÎN GARDĂ NU SE FAC ANALIZE
SURSA: Spitalul de Boli Infecţioase Cluj

"În serviciul de gardă, în urma consultului clinic, s-a stabilit ca diagnostic suspiciune de infecţie urinară şi traheo-bronşită acută şi s-a recomandat tratament specific. De asemenea, medicul a făcut recomandarea că, dacă situaţia se agravează, se poate întoarce în aceeaşi zi sau începând cu data de luni, 10.03.2014, în serviciul de spitalizare de zi pentru investigaţii complete de analize medicale şi analize radiologice, în urma cărora se va putea stabili diagnostic exact", au explicat medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Cu actele medicale în mână, cele de la spitalele de stat şi cele de la clinica privată, Maria spune că va cere socoteală de la Colegiul Medicilor. Femeia îi acuză pe medici de neglijenţă.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza