A treia zi de proteste la Institutul Inimii din Cluj: ”Sporurile înapoi”

A treia zi de proteste la Institutul Inimii din Cluj: ”Sporurile înapoi”
| Foto: stirimed.ro

Este a treia zi de proteste la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Angajații sunt nemulțumiți pentru că pierd la salariu între 800 și 1000 de lei.

La Institutul Inimii din Cluj-Napoca continuă protestele. Este a treia zi în care asistenții, infirmierele, brancardierii și medicii ies în curtea instituţiei pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de Legea salarizării. Angajaţii ieşiţi la protest au scandat  ”Sporurile înapoi”, ”Vrem salarii decente” şi ”Nu ne umiliți”.

O parte dintre angajații din sistemul sanitar au primit săptămâna aceasta primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. În același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate scăderi de până la 3.000 de lei.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, admite că salariile a 10% dintre angajații din sistem scad și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor. O soluție considerată doar una "temporară" de sindicatele din sănătate, din cauza lipsei de fonduri.

Sindicatul Sanitas a anunţat, joi, că pe data de 26 aprilie va fi un miting, urmând ca pe 7 mai să aibă loc o grevă de avertisment, iar pe 11 mai, angajaţii din sănătate vor ieşi în stradă într-o grevă generală.

Comenteaza