A murit o femeie infectată cu virusul West Nile

A murit o femeie infectată cu virusul West Nile

O femeie confirmată cu infecție cu virusul West Nile, a murit, duminică, la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, pacienta a fost internată acum două săptămâni, după ce se prezentase la spital cu probleme de sănătate. Femeia a început să prezinte simptome specifice infecției cu West Nile încă din data de 15 august: febră, frison, cefalee, redoare de ceafă, stare confuzivă, dezorientare.

Ea nu călătorise în alte țări sau în zone cunoscute cu populație mare de țânțari.

În data de 24 august Direcția de Sănătate Publică Sibiu (DSP) a primit rezultat pozitiv pentru un set de analize de laborator, scrie Turnul Sfatului.

Din păcate, rezultatele analizelor de laborator au venit prea târziu, sibianca fiind deja în stare gravă, internată la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Până pe 30 august în România au fost confirmate un număr de 28 de cazuri de infecţie de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie).

Simptomele infecției cu virusul West Nile

Cazurile de infecție cu virusul West Nile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. Nu există vaccinuri pentru a preveni sau medicamente pentru a trata acest virus. Majoritatea persoanelor infectate cu West Nile nu au simptome. Conform CDC, aproximativ 1 din 5 persoane infectate dezvoltă febră cu alte simptome, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate. 

Aproximativ 1 din 10 persoane care dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central moare.

Comenteaza