A murit de COVID la 34 de ani după ce a revenit în ţară din Marea Britanie. La primul test a ieşit negativ

A murit de COVID la 34 de ani după ce a revenit în ţară din Marea Britanie. La primul test a ieşit negativ

La o săptămână după ce s-a întors de Marea Britanie, un român de 34 de ani a murit de COVID-19. Medicii iau calcul ca bărbatul să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului.

Bărbatul de 34 de ani este din judeţul Olt. Acesta a revenit acasă din Marea Britanie s-a simțit rău timp de câteva zile după întoarcerea în ţară  apoi a mers la spitalul din Caracal, unde medicii au fost șocați să constate că 75% din plămâni erau afectați.

Testul la COVID-19 a ieșit negativ, așa că a putut merge acasă. După trei zile se simțea tot mai rău, așa că a mers de această dată la spitalul din Slatina. Aici, rezultatul a fost pozitiv. El a rămas internat, însă după trei zile a decedat, bărbatul având și comorbidități, precum obezitate și afecțiuni la plămâni.

Medicii au recoltat probe de la bărbatul decedat și de la contacții acestuia. Cele două persoane care au intrat în contact cu bărbatul decedat au fost și ele confirmate astăzi cu coronavirus. „Este vorba de un pacient din mediul rural, care s-a reprezentat la compartimentul Primiri Urgențe Caracal după patru zile de simptomatologie COVID-19. I s-a efectuat un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ. Totodată, i s-a făcut și o evaluare pulmonară, în urma căreia s-a constatat că are leziuni specifice SARS-CoV-2, cu o afectare pulmonară mare, de aproximativ 75%. Ulterior, s-a decis transferul către Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i s-a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv. Ca și comorbidități avea obezitate de gradul 2-3 și o ușoară insuficiență hepatică la internarea la noi în spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Slatina, medicul Florin Popa.

Autoritățile sanitare au trimis probele pentru secvențiere la București ca să afle dacă este vorba de tulpina britanică a coronavirusului.

Comenteaza