A fost vaccinată prima persoană împotriva variolei maimuţei în România

A fost vaccinată prima persoană împotriva variolei maimuţei în România

Prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței a fost administrată în România la contactul unui pacient diagnosticat cu această boală, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

„În ultima săptămână, în România, nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimuței. INSP ne-a informat că a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței. Este vorba despre contactul unui pacient diagnosticat cu această boală”, a precizat Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, în ultima săptămână, în România, nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimuţei. Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu virusul 40 de persoane.

În urmă cu două săptămâni, România a primit de la Comisia Europeană 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, iar săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a solicitat prin Departamentul pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului European de protecție civilă pentru asigurarea tratamentului cu cu antiviralul Tecovirimat pentru aproximativ 150 de pacienți diagnosticați cu variola maimuței.

Comenteaza