A doua săptămână de la redeschiderea școlilor. Sfaturi de la Ministerul Sănătăţii pentru părinți

A doua săptămână de la redeschiderea școlilor. Sfaturi de la Ministerul Sănătăţii pentru părinți

"Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun", este mesajul transmis către părinţi de Ministerul Sănătăţii.

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Aceștia le recomandă părinţilor ca înainte de a duce copiii la şcoală să fie atenţi la cum se simt, să nu prezinte simptome de COVID-19.

"Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede", transmite MS.

În prima săptămână de la redeschiderea școlilor, 8-12 februarie, au fost înregistrate 290 de cazuri de elevi cu CVID-19, 359 de angajați din sistemul de Educație și au fost închise 203 clase. La nivelul județului Cluj au fost suspendate cursurile în 17 clase/grupe după ce au apărut cazuri de îmbolnăvire, atât în rândul elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Comenteaza