A crescut numărul internaților cu COVID la Cluj

A crescut numărul internaților cu COVID la Cluj

Clujul are cei mai mulţi pacienţi internaţi pe secţiile COVID din ţară, după Capitală.

În spitalele din judeţul Cluj erau internați duminică 46 de pacienți confirmaţi cu noul coronavirus, cei mai mulţi din ţară, după București-Ilfov, unde sunt internate 154 de persoane. Dintre cei 46 de pacienți internați în Cluj, 6 sunt în stare gravă, la ATI.

Numărul internărilor a crescut în ultima săptămână, având în vedere că în perioada 13-19 iunie, la Cluj erau internate 34 de persoane cu SARS-CoV-2, dintre care 9 la Terapie Intensivă.

În prezent, în spitalele din România sunt internați 638 de pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care 58 sunt la Terapie Intensivă. În urmă cu o săptămână erau internați 458 de pacienți, dintre care 46 la ATI.

De asemenea, din totalul pacienților internați în prezent, 78 sunt minori, 77 fiind internați în secții și 1 la ATI, raport în creștere față de săptămâna anterioară, când erau internați doar 48 de minori, niciunul la Terapie Intensivă.

În intervalul 20-26 iunie au fost confirmate 3.974 cazuri noi de infectare şi 13 decese, iar în săptămâna anterioară au fost raportate 2.609 infectări şi 12 decese.

Comenteaza