70% dintre angajații spitalului din Dej se vor vaccina

70% dintre angajații spitalului din Dej se vor vaccina

Peste două treimi dintre salariații Spitalului Municipal Dej (SMD) s-au înscris pe listele de vaccinare anticoronavirus în cadrul fazei 1, care îi cuprinde pe toți lucrătorii din domeniile sănătate și social.

Cum vaccinarea este voluntară, s-au întocmit liste cu personalul care dorește să se imunizeze împotriva COVID-19, iar până în momentul de față, peste 70% dintre angajații SMD s-au înscris pentru vaccinare, conform Dejeanul.

După finalizarea etapei 1 de vaccinare, care va începe în 4 ianuarie, va urma a două etapă, în care intră populația cu risc, incluzând adulții peste 65 de ani, bolnavii cronici, personalul cheie din instituțiile statului dar și cei care asigură bună funcționare a lucrurilor (electricitate, gaze, apa, transporturi, combustibili).

Faza 2 se va desfășura în centrele de vaccinare înființate în întreg județul, două dintre ele fiind în Dej. Un centru de vaccinare va fi la Centrul de Servicii Sociale de la parterul Policlinicii Dej, iar cel de-al doilea la Centrul de Zi Familia și Copilul, de lângă Piața Alimentară.

Campania de vaccinare a debutat la Cluj, în faza 0, cu 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici.

Faza 1 cuprinde 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale. Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza 2 vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de oameni.

Comenteaza