4 spitale pentru Cluj, finantate prin PNRR. Spitalul Regional din Floresti, bani prin Programului Operațional Sănătate

4 spitale pentru Cluj, finantate prin PNRR. Spitalul Regional din Floresti, bani prin Programului Operațional Sănătate

Patru spitale clujene vor primi bani prin PNRR, iar un al cincilea prin Programului Operațional Sănătate. Este vorba despre Spitalul Pediatric Monobloc, Centrul Integrat de Transplant, Institut de Neurochirurgie, un altul de Oncologie si Spitalul Regional de Urgenta.

''Pe infrastructura spitaliceasca, as vrea sa tineti cont ca, dincolo de cele doua proiecte pe care le are Consiliul Judetean, Centru de Transplant de pe Babes si Spitalul Pediatric Monobloc din Borhanci, unde avem si noi HUB-ul educational, doua spitale care sunt cuprinse pe lista PNRR, mai sunt doua mari obiective unde Primaria s-a implicat total in sprijin si le sustine, este vorba despre Centrul de Neurochirutgie, cel pe care profesorul Florian il face in Cluj-Napoca si in Lomb, acolo unde noi am alocat teren, in domeniul Oncologie, sunt toate aceste proiecte cuprinse pe lista PNRR sau a Programului Operational Sectorial pe Sanatate, cum este Spitalul Regional de Urgenta din Floresti. Acum se finalizeaza proiectarea'', a declarat edilul Emil Boc.

PUZ pentru Centrul Integrat de Transplant 

Planul Urbanistic Zonal de amenajare ansamblul clinicilor universitare și dezvoltare a Centrului Integrat de Transplant a fost avizat joi, 27 mai, în ședința reunită a Comisiilor Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul CJ Cluj și al Primăriei Cluj-Napoca. nicul centru de transplant multiorgan din România va dispune de 277 de paturi, dintre care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic. 

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj - 150 de milioane de euro prin PNRR

Noul Spital Pediatric Monobloc va fi construit pe un teren de 16 hectare din zona Becaș, aflat în propietatea Consiliului Județean Cluj. Acesta va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca. Noul spital va avea o suprafață estimată de 40.000 mp, față de cei 25.000 cât are Spitalul de copii în prezent, și va dispune de aproximativ 600 de paturi.

Spitalul Regional de Urgență Cluj „datează” din 2004

Proiectul construirii Spitalului Regional de Urgență a fost lansat încă din mandatul senatorului Marius Nicoară în calitate de președinte al Consiliului Județean, în 2004. Din 2004 încoace, când s-a discutat pentru prima dată de construirea unei unități medicale care să deservească judeţele din Regiunea de Nord-Vest, la cârma Ministerului Sănătății s-au perindat 17 miniștri.

Proiectul se referă la o unitate spitalicească cu aproape 850 de paturi, cu echipamente de un nivel tehnologic ridicat, pentru a asigura o calitate mai bună a îngrijirii de urgenţă şi acces la servicii medicale care salvează vieţi. Spitalul va oferi îngrijire de nivel secundar şi terţiar, dar şi îngrijiri medicale de bază şi servicii de bază, cum ar fi chirurgie generală sau medicină internă.

Comenteaza