3 vietnamezi vin la vaccin, la Drive Through Cluj-Napoca, fără maşină. A doua zi, revin cu şeful lor. "Totul se termina cu multe zâmbete și evident... YES, YES"

3 vietnamezi vin la vaccin, la Drive Through Cluj-Napoca, fără maşină. A doua zi, revin cu şeful lor. "Totul se termina cu multe zâmbete și evident... YES, YES"

Vaccinarea merge binișor la Drive Through comparativ cu tendința națională. Scade numărul persoanelor noi comparativ cu acum o luna, de la 700 la 500 aprox, însă vorba lui Sun Tzu - Nu-ti fie teama sa înaintezi mai încet, teme-te când te-ai oprit!

Poveste relatată de un voluntar la acest centru:

Bun, luni, vin la vaccinare 3 vietnamezi cu permis de munca.

Dialog :
Noi : Bună ziua, vorbiți limba romana sau engleza?
Ei: yes!
Noi: first dose here?
Ei yes!
Noi: your id please!
Ei: yes!

Ne dam seama ca la orice întrebare răspunsul va fi yes!
Urmează un moment de joc mim, acela in care arătăm portmoneu, acte, dam din mâini, etc.
Moment de bucurie cu mai multe yes, yes, yes!
Primim cartea de rezidenta și dovada primei vaccinari.
Citim pe dovada de vaccinare ca aceasta a fost făcută la BT Arena la maraton și nu la noi. Bun, nu contează se poate face vaccinarea și la noi fără probleme.

Colegul meu Bebe, om priceput la toate scoate telefonul și începe comunicarea prin Google Translate : romana-vietnameza. Se clarifica toate detaliile. Parca era un campionat de joc online, multiplayer. Noi întrebam google, ei întreabă google. Fiecare noua propoziție clarificata e primita cu multe yes. La prima doza au venit însoțiți de un reprezentant la firmei care vb și romana și vietnameza, totul a decurs perfect atunci. Acum, adică luni au mers la BT Arena și... maratonul se terminase. Au fost îndrumați la noi. Când verificările medicale și de identitate au fost făcute ii rugam sa urce în mașină, ca e Drive Through și regulamentul zice ca musai motorizat.

Ne zice google translate ca nu au mașina, ca au venit pe jos. Le explicam situația. Totul se termina amical cu multe yes, yes.

Azi dimineață vin prietenii noștri noi cu mașina și șeful lor. Au fost foarte fericiți, am inteles de la ei ca în tara lor sa își facă vaccinul ar fi fost foarte greu, spre imposibil. Totul se termina cu multe zâmbete și evident... YES, YES.
Scăderea numărului de persoane infectate este un lucru extraordinar însă e nevoie sa păstrăm dorința de vaccinare si sa fim la fel de responsabili ca și pana acum. Nu am scăpat de pericolul pandemiei deși viata reintra în ritmul ei obișnuit.

Etichete
Comenteaza