27 mai, Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Bilanțul Spitalului Județean Cluj

27 mai, Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Bilanțul Spitalului Județean Cluj
| Foto: facebook.com/sjucj

Instituția medicală a ales să celebreze această zi prin prezentarea datelor înregistrate în ultimul an.

"Întâmpinăm Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, 27 mai 2023, cu gânduri de prețuire pentru toți cei care profesează în această nobilă specialitate medicală.

Este cel mai bun moment să-i aducem în prim-plan pe toți cei 215 profesioniști care deservesc Unitatea Clinică de Primiri Urgențe – UPU SMURD a SCJU Cluj, coordonați de medicul Cristian Ursu. In cifre, activitatea UPU din ultimul an însemnă 39.430 de pacienți consultați, din care 8.778 cazuri critice.

Echipele de Terapie Intensivă Mobilă ale UPU SMURD Cluj, dispuse în mai multe puncte de lucru, au intervenit în 5.071 de cazuri critice. Echipa medicală a Punctului Aeromedical Jibou a intervenit în 752 de cazuri, din care 586 de cod roșu.

Tuturor celor implicați în asistența medicală de urgență, medici, asistenți medicali, alte categorii de personal, le mulțumim pentru dăruire, altruism și perseverență. Le dorim cât mai multe realizări și izbândă în îndeplinirea nobilei lor misiuni, aflată în slujba comunității!", a transmis Spitalul Clinic Județean de Urgența Cluj-Napoca.

Comenteaza