Timp de 152 de zile, purtătoare a virusului SARS-CoV-2

Timp de 152 de zile, purtătoare a virusului SARS-CoV-2
| Foto: profimedia

O femeie din Brazilia a fost timp de 152 de zile purtătoare a virusului SARS-CoV-2, cu posibilitate de transmitere. Este cazul cu cea mai îndelungată prezenţă a virusului activ în organism documentat până în prezent în lume.

Potrivit studiului, persoanele asimptomatice infectate cu coronavirus sunt ”pilonii răspândirii” acestui virus. Femeia din Brazilia, care a fost timp de 152 de zile purtătoare a virusului SARS-CoV-2, cu posibilitate de transmitere, este cazul cu cea mai îndelungată prezenţă a virusului activ în organism documentat până în prezent în lume, notează agenţia spaniolă EFE, preluată de Mediafax.
 
Studiul realizat de Laboratorul de Virusologie Moleculară al Universităţii Federale din Rio de Janeiro (UFRJ), susţine că persoanele asimptomatice infectate cu coronavirus sunt ”pilonii răspândirii” acestui virus.
 
Pacienta lucrează în sistemul sanitar din Rio de Janeiro, iar în luna martie a avut simptome uşoare de COVID-19. Ea a stat în carantină la domiciliu şi apoi şi-a reluat activitatea după ce devenise complet asimptomatică.
 
În cadrul cercetării au fost testaţi 3.000 de pacienţi prin probe moleculare, unii dintre ei având virusul activ timp de mai multe zile după ce nu au mai avut simptome, dar nu o perioadă atât de îndelungată ca femeia care a fost pozitivă 152 de zile.

Comenteaza