13 milioane de euro investiție în sănătate, pentru Spitalul Municipal Clujana

13 milioane de euro investiție în sănătate, pentru Spitalul Municipal Clujana

Primăria Cluj-Napoca investește constant în sistemul medical din municipiu, atât prin investiții directe către Spitalul Clinic Municipal „Clujana”, cât și prin alocări financiare acordate celorlalte spitale care nu se află în subordinea municipalității. Sănătatea clujenilor și asigurarea calității serviciilor medicale este o prioritate pentru primărie.

În acest an, Primăria sprijină Spitalul „Clujana” cu suma de 28.881.000 lei pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale, cheltuielile de funcționare, reabilitare și modernizare, precum și pentru creșterea eficienței energetice.

Pentru a veni în sprijinul sistemului medical clujean, în anul 2020 - care a fost cel mai greu din punct de vedere al luptei împotriva pandemiei COVID-19 - Primăria a alocat în total 35.981.529 lei în special pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de protecție pentru personalul spitalului.

Prin proiecte cu finanțare europeană, la Spitalul Clinic Municipal a fost extins ambulatoriul. De asemenea, este în derulare proiectul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, în valoare de peste 24 mil lei.

Până la sfârșitul acestei luni, încă 9 paturi ATI complet echipate vor ajunge la Spitalul Municipal „Clujana” - valoarea contractului fiind de 133.533 lei fără TVA - Contractul este finanțat prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 9 - Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Totodată, Primăria - în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca - a depus un proiect pe fonduri europene în valoare totală de peste 16 milioane lei, în vederea recuperării sumelor de bani suplimentare alocate Spitalului „Clujana” pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei COVID-19. Separat, Spitalul Clinic Municipal a semnat un contract de finanțare în valoare de 4,5 mil lei pentru buna gestionare a pandemiei.

Etichete
Comenteaza