10 pacienţi români cu COVID, în stare critică, sunt transferaţi în Ungaria

10 pacienţi români cu COVID, în stare critică, sunt transferaţi în Ungaria

Primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică a început în cursul zilei de joi. Cei 10 bolnavi vor ajunge în două spitale din țara vecină.

A  început transferul în Ungaria a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică.

Ministerul Sănătăţii precizează că este vorba despre 10 pacienţi, 8 dintre aceştia au fost internaţi în UPU din unităţi sanitare din Bucureşti şi 2 din Timişoara, aflaţi în stare stabilă, care sunt transportabili şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.

Din cei 10 bolnavi cinci vor ajunge în Centrul universitar Szeged, iar ceilalţi cinci în Centrul universitar Debrecen.

"Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila.

Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană.

Pacienţii vor fi monitorizaţi pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unităţile medicale din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operaţiuni.

Comenteaza