10 noi paturi COVID și 3 ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. S-au înființat și posturi de asistent medical, infirmieră sau brancardier

10 noi paturi COVID și 3 ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. S-au înființat și posturi de asistent medical, infirmieră sau brancardier
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consilierii județeni au aprobat, joi, modificarea structurii organizatorice, a organigramei, a statului de funcții şi a regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” din Cluj.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea structurii organizatorice, organigramei, statului de funcții şi regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilieri, în ședința ordinară a CJ Cluj, de joi, 28 octombrie 2021.

Conform reprezentanților forului județean, aceste modificări au fost necesare în vederea unei și mai eficiente lupte împotriva extinderii pandemiei, având în vedere numărul în creștere al persoanelor confirmate cu coronavirus și provocările fără precedent la care este supus sistemul medical clujean.

În acest sens, principalele modificări vizează înființarea în Secția Clinică Pneumologie I a 10 noi paturi COVID-19 și suplimentarea cu trei paturi în cadrul Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă - COVID-19.

De asemenea, pentru a asigura continuitatea activității medicale în cadrul secțiilor și al compartimentului ATI și pentru a organiza activitatea spitalului astfel încât acesta să răspundă prompt și eficient necesităților pacienților infectați cu coronavirus, au fost înființate noi posturi, dintre care trei de asistent medical principal, două de asistent medical, trei de infirmieră, trei de îngrijitoare și unul de brancardier.

Comenteaza