Terapia cu urzici. Cinci boli de care poţi scăpa cu ajutorul acestei plante

Terapia cu urzici. Cinci boli de care poţi scăpa cu ajutorul acestei plante
Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri şi alte substanţe benefi ce organismului, urzicile sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni, printre care astenia de primăvară, bolile reumatice sau hipertensiunea arterială.

Planta conține substanțe de natură proteică, având un mare număr de aminoacizi, substanțe de natură glucidică, amine, steroli, cetone printre care metilheptenona și acetofenona, ulei volatil, sitosteroli, acid formic și acetic, polivitamina A, vitaminele C, B12, și K, acid pantotenic, clorofilă, protoporfirină, beta caroten, să- ruri de calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfați.

1. Astenia de primăvară

Astenia de primăvară este, potrivit nutriționistului Corina Zugravu, doar o carență neglijată de vitamine și minerale. Din fericire, ne putem reface stocul de nutrienți cu o plimbare la piață. „Nu mai suntem în preistorie să fim extrem de slăbiți la ieșirea din iarnă, dar tot ne lipsesc anumiți nutrienți. Spre exemplu fier, pe care îl găsim în frunzele verzi autohtone precum spanacul, ștevia, măcrișul, ceapa verde. Ar mai fi și urzicile, care au marea calitate de a fi sălbatice-cresc în pădure, așa că nu au îngrășăminte". Chiar și cei mai pretențioși la mâncare pot găsi o metodă de a le găti: borșuri acre cu ștevie sau măcriș, piure de spanac și ciulama de urzici cu usturoi. „Pentru mai multă sațietate putem adăuga un ou lângă sau un copan de pui", mai arată nutriționistul Corina Zugravu.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

 

Comenteaza