Foto Reprezentanți de la Universitatea din Podgorica, Muntenegru, în vizita la UTCN

Reprezentanți de la Universitatea din Podgorica, Muntenegru, în vizita la UTCN

În perioada 22–26 aprilie, în cadrul proiectului Erasmus K171, are loc vizita unei delegații de la Universitatea din Podgorica, Muntenegru.

Doamna profesor Bjiliana Scepanovic, fost Ministru al Științei și Inovației în Muntenegru și doamna profesor Marija Jevric, cadre didactice ale Facultății de Construcții, au fost primite de doamna Prof. dr. ing. Cristina Campian, Directorul Biroului Erasmus+ și coordonatoarea acestui proiect.

Reprezentanți de la Universitatea din Podgorica, Muntenegru, în vizita la UTCN

Pe parcursul acestei vizite a avut loc o întâlnire oficială cu Prorectorul Relații Internaționale, Prof. dr. ing. Dan Mândru, în care s-au discutat aspecte ale colaborării de lungă durată dintre cele două universități și bunele rezultate obținute; au fost identificate noi domenii și specializări comune la nivelul cărora se va extinde cooperarea, pornind de la oferta educațională a celor două instituții. Totodată, au fost prezentate structurile de cercetare din cele două universități, pentru a facilita dialogul dintre cercetători, în vederea derulării unor proiecte de cercetare în parteneriat.

Reprezentanți de la Universitatea din Podgorica, Muntenegru, în vizita la UTCN

Programul săptămânii a cuprins și întâlniri cu studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Construcții, precum și vizita unor laboratoare de specialitate. La finalul întâlnirilor, s-au demarat colaborări pentru scrierea de proiecte KA2, dar și pe teme specifice din domeniul construcțiilor, iar doamnele profesor au adresat invitația de a vizita Universitatea din Podgorica.

Comenteaza