News alert Vizita Papei Francisc în România se amână

Vizita Papei Francisc în România se amână

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a declarat că vizita Papei Francisc în România, din 2019, a fost amânată.

”Ştim că va fi o vizită în România, ştim că era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summit-ul din 9 mai tocmai Administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat. Ca urmare, la sfârşitul acestei luni urmează Nunţiatura Apostolică să ne informeze cum s-a restabilit vizita Pontifului Roman. Ceea ce ştim este că nu va fi numai la Bucureşti, ci şi în alte oraşe importante din ţara noastră, dar nu este fixat programul. Sigur că doresc să vină la Cluj, să vadă statuia lui Iuliu Hossu”, a spus PS Florentin Crihălmeanu, potrivit Mediafax.

Informaţia potrivit căreia Papa Francisc ar putea efectua o vizită în România în mai 2019, a apărut la începutul lunii octombrie 2018. Papa Francisc urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv.

Suveranului Pontif ar urma să vină în țara noastră la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-a, care a fost în România în 8 mai 1999.

Comenteaza