Slujbă de pomenire pentru victime la Catedrala Greco-catolică

Slujbă de pomenire pentru victime la Catedrala Greco-catolică
Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, a fost oferită, de către Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, în mod particular, „pentru cei care au plecat într-un mod subit şi groaznic din această viaţă, pentru tinerii care au pierit în incendiul de la Bucureşti”.

La invitaţia ierarhului clujean, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lor, dar şi în memoria tuturor celor dragi trecuţi la cele veşnice. În faţa realităţilor tragice, PS Florentin a îndemnat la credinţă. La încheierea Sfintei Liturghii, el a invitat credincioşii să participe la spectacolul extraordinar „Requiem Parastas”, de Marțian Negrea, programat în aceaşi zi, de la ora 18:30, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Florin Estefan, manager general al Operei din Cluj-Napoca doreşte să-l dedice tuturor celor care au slujit arta şi teatrul liric clujean de-a lungul istoriei, dar spectacolul are şi un scop nobil, prin faptul că toate donaţiile colectate la această manifestare culturală vor fi orientate către construcţia Catedralei din Piaţa Cipariu, dedicată memoriei tuturor Martirilor şi Mărturisitorilor credinţei din sec. al XX-lea.
Comenteaza