Rugăciuni şi cuvinte cu har pentru Mitropolitul Bartolomeu, la cinci ani de la plecarea sa în veşnicie

Rugăciuni şi cuvinte cu har pentru Mitropolitul Bartolomeu, la cinci ani de la plecarea sa în veşnicie
Pentru a marca împlinirea a cinci ani de la plecarea la cele veşnice a Arhiepiscopului şi Mitropolitului Bartolomeu Anania, Arhiepiscopia Clujului va organiza o serie de evenimente care să readucă în amintirea clujenilor personalitatea ierarhului.

Cea dintâi manifestare va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 12:00, când, la finalul Sfintei Liturghii din Catedrala Mitropolitană, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi soborul preoţilor slujitori vor săvârşi o slujbă de pomenire, urmată de o ectenie rostită în cripta de la subsolul Catedralei, unde se află mormântul ierarhului.

Al doilea moment va fi o seară comemorativă dedicată ierarhului şi omului de cultură Bartolomeu Valeriu Anania, care va avea loc luni, 1 februarie, de la ora 19:00, în sala mare a Muzeului Mitropoliei Clujului, din demisolul Catedralei.

La acest eveniment scriitoarea Marta Petreu va face o evocare a ierarhului, iar actriţa Elena Ivanca, de la Teatrul Naţional din Cluj va face o lectură din opera Mitropolitului şi va rememora
câteva cuvinte de înţelepciune din predicile rostite de la amvonul Catedralei.

Aceste intervenţii vor fi presărate de un microrecital de arii şi lieduri în interpretarea tinerei soprane Alice Bacalu, acompaniată la pian de profesoara Cornelia Cuteanu, de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj.

Cei prezenţi vor putea asculta piese ce aparţin repertoriului internaţional şi românesc, care poartă semnătura unor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Marius Cuteanu şi Tiberiu Brediceanu. 

În această serie de evenimente comemorative se înscrie şi Concertul Anual al Fundaţiei Mitropolitul Bartolomeu, care va fi susţinut de Cvartetul Transilvan în sala Auditorium Maximum vineri, 25 martie, de la ora 19:00.

Comenteaza