Papa condamnă industria armamentului în mesajul „Urbi et Orbi”: „Câţi nevinovaţi sunt măcelăriţi în lume!”

Papa condamnă industria armamentului în mesajul „Urbi et Orbi”: „Câţi nevinovaţi sunt măcelăriţi în lume!”
| Foto: captura video YouTube - Vatican News

Suveranul Pontif condamnă de la balconul Bazilicii Sf. Petru în mesajul tradiţional de Crăciun industria armamentului care alimentează războaiele de pe glob. 

Papa Francisc a denunţat luni, 25 decembrie, în mesajul său tradiţional de Crăciun, de la balconul Bazilicii Sf. Petru, „situaţia umanitară disperată” a palestinienilor în Fâşia Gaza şi cere eliberarea ostaticilor ţinuţi în continuare în enclavă şi un armistiţiu. De asemenea, Suveranul Pontif cere sfârşitul războaielor în Ucraina, Siria, Yemen, Liban şi Armenia şi atacă industria armamentului.

„Cer să înceteze operaţiunile militare cu suita lor îngrozitoare de victime nevinovate şi să remediem situaţia umanitară disperată deschizând venirea ajutorului umanitar”, a declarat Papa Francisc în discursul său tradiţional „Urbi et Orbi” (n.r. - „Către oraşul Roma şi lume”).

În predica de duminică seara, în timpul slujbei de Crăciun, în Bazilica Sf. Petru, la vatican, Sfântul Părinte a denunţat „zăngănitul armelor” în Fâşia Gaza, care a întunecat sărbătorile la Betleem unde, potrivit tradiţiei s-a născut isus Cristos, în Cisiordania ocupată. „Privirea şi inima creştinilor sdin întreaga lume sunt aţintite asupra Betleemului, unde domneşte azi durerea şi tăcerea”, a denunţat luni, în ziua Crăciunului, Suveranul Pontif.

„Câţi nevinovaţi sunt măcelăriţi în lumea noastră! În pântecele mamelor lor, în odisee întreprinse din disperare şi în căutare de speranţă, în vieţile tuturor acestor micuţi a căror copilărie este devastată de război! Ei sunt micii Isus de azi”, a denunţat Papa, citat de ziare.com

Acesta a susţinut că vinovaţii sunt de fapt cei care produc armele, deoarece omul care are inima slabă şi păcătoasă, găsind o armă, mai devreme sau mai târziu, va folosi ace aarmă, dar în lipsa armelor nu va mai avea ce folosi. "Cum putem vorbi  de pace, când industria armamentului e în creştere?", a transmis Papa. 

Comenteaza