Mitropolitul Clujului: "Musulmanii din Bucureşti au nevoie de moschee normală, nu una care să epateze"

Mitropolitul Clujului:
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, susţine că musulmanii care trăiesc în Bucureşti au nevoie de o moschee, însă de una normală, nu supradimensionată, care ”să epateze şi să te strivească”.

El a adăugat că trebuie să fie şi reciprocitate, pentru că şi românii îşi doresc o biserică în Istanbul.

"Personal, cred că musulmanii care trăiesc în Bucureşti au nevoie de o moschee. Însă de una normală, nu de una supradimensionată, care să epateze, care să te strivească, adică de o moschee pentru rugăciune, pentru viaţa lor spirituală. Nu ştiu dacă în jurul acelei moschei se prevede construirea unei şcoli musulmane, dar eu cred că nu este nevoie de aşa ceva. Şi acum în Bucureşti este o moschee, probabil că numărul musulmanilor este mai mare acum, şi de aceea spun că o moschee, din punct de vedere duhovnicesc, nu ar deranja", a declarat IPS Andrei Andreicuţ, într-un interviu acordat corespondentului Mediafax.

Ierarhul a mai afirmat că "trebuie să fie asigurată şi o reciprocitate, pentru că şi românii îşi doresc o biserică în Istanbul", iar corect ar fi să o poată construi.

Muftiatul Musulman Cultural a primit, la sfârşitul lunii mai, prin hotărâre de Guvern, un teren de peste 11.000 de metri pătraţi pentru construirea unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti, cu o capacitate de 2.000 de persoane. Terenul respectiv este situat lângă Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheii să înceapă în trei ani.

Comenteaza