Mitropolitul Andrei a participat la procesiunea de Florii

Mitropolitul Andrei a participat la procesiunea de Florii
1.000 de persoane au participat, la Bistriţa, la procesiunea de Florii, în frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, credincioşii refăcând drumul pe care l-a parcurs Isus înainte cu o săptămâna de Învierea Sa din morţi.

Credincioşii ortodocşi din Bistriţa s-au adunat, sâmbătă, în ajunul praznicului de Florii, în faţa catedralei din Bistriţa, cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi. Înainte de pornirea în procesiune, pe străzile Bistriţei, mitropolitul a binecuvântat şi a sfinţit ramurile de salcie care au fost oferite credincioşilor.

După o scurtă slujbă, credincioşii au plecat în procesiune prin centrul Bistriţei, timp în care traficul a fost blocat. În fruntea procesiunii s-au aflat 100 de prelați, alături de mitropolitul Clujului fiind prezenţi preoţi, diaconi şi călugări din Bistriţa-Năsăud şi din Cluj-Napoca.

„Procesiunea de Florii este de fapt o refacere a drumului pe care l-a parcurs Mântuitorul nostru Isus din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Patimile şi Învierea Sa din morţi” a spus părintele protopop al Bistriţei, Alexandru Vidican, cel care a iniţiat acum doi ani această tradiţie.

Peste 1.000 de credincioşi au participat la procesiune, finalul traseului fiind în faţa Protopopiatului Ortodox Bistriţa, unde a fost oficiată slujba Vecerniei.

Comenteaza