Lumina de la Sfântul Mormânt din Ierusalim a ajuns în ţară şi va fi împărţită parohiilor ortodoxe

Lumina de la Sfântul Mormânt din Ierusalim a ajuns în ţară şi va fi împărţită parohiilor ortodoxe

Lumina de la Mormântul din Ierusalim a fost adusă în ţară de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

La Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a aşteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Este al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România, tradiţia fiind instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009. În acest an, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii ortodoxe din ţară, transmite Agerpres.  

Comenteaza