În Cluj, Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor într-o pungă sigilată

În Cluj, Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor într-o pungă sigilată

Arhiepiscopia Clujului a anunţat că Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor de către voluntari, sub formă de prescuri mici sau pâinişoare, ambalate direct de brutării, care se vor aşeza alături de un pahar etanş sau sticluţă cu vin într-o pungă de plastic, care va fi sigilată.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului transmis, luni, pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia.

„Pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite după Sfânta Liturghie din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii. Paştile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioşilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali şi a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia”, se arată în comunicat.

 

De asemenea, în ceea ce priveşte slujbele religioase din Săptămâna Patimilor, acestea vor fi săvârşite doar în interiorul bisericilor, cu uşile închise, de către preoţi şi cântăreţi, iar la Denia Prohodului Domnului nu se înconjura sfântul lăcaş.

„Slujba Învierii Domnului se va săvârşi noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea <<Veniţi de luaţi lumină!>>, preoţii vor cânta de 3 ori <<Hristos a Înviat>>, pentru ca şi credincioşii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba îşi va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaş”, se mai arată în comunicat.

Pe raza Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului se va respecta, în continuare, dispoziţia de tragere a clopotelor în toate bisericile de la oraş şi sat, la ora 12, după care vor fi citite rugăciunile începătoare şi Rugăciunea pentru încetarea epidemiei, alcătuită de PF Patriarh Daniel.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului transmis, luni, pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia.

„Pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată.

Acestea vor fi sfinţite după Sfânta Liturghie din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii. Paştile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioşilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali şi a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia”.

Slujbele religioase din Săptămâna Patimilor vor fi săvârşite doar în interiorul bisericilor, cu uşile închise, de către preoţi şi cântăreţi, iar la Denia Prohodului Domnului nu se înconjura sfântul lăcaş.

„Slujba Învierii Domnului se va săvârşi noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea <<Veniţi de luaţi lumină!>>, preoţii vor cânta de 3 ori <<Hristos a Înviat>>, pentru ca şi credincioşii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba îşi va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaş”.

Pe raza Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului se va respecta dispoziţia de tragere a clopotelor în toate bisericile de la oraş şi sat, la ora 24:00, după care vor fi citite rugăciunile începătoare şi Rugăciunea pentru încetarea epidemiei, alcătuită de PF Patriarh Daniel.

Etichete
Comenteaza