Cum se simte Papa Francisc după operația la colon. "În cursul serii, a avut un episod febril"

Cum se simte Papa Francisc după operația la colon. "În cursul serii, a avut un episod febril"

Papa Francisc a fost operat duminică la colon și ar trebui să rămână internat "aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicaţii", a anunţat, după intervenția medicală, Biroul de presă de la Vatican.

Papa Francisc, operat duminică la colon, a avut "un episod febril" miercuri seară, însă analizele sale efectuate joi nu au dezvăluit anomalii deosebite, potrivit unui buletin medical publicat de Sfântul Scaun.
″În cursul serii, a avut un episod febril”, în cea de-a patra noapte pe care papa a petrecut-o la Spitalul Gemelli din Roma, precizează buletinul medical publicat de purtătorul de cuvânt al suveranului pontif, citat de Agerpres.

Joi dimineaţă, papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus "unor analize de rutină şi examene microbiologice, precum şi unei tomografii a toracelui şi a abdomenului, ale căror rezultate s-au dovedit a fi negative", precizează acelaşi buletin, potrivit căruia liderul de la Vatican continuă analizele programate şi se alimentează pe cale orală.

Chirurgii care l-au operat la colon pe papa Francisc duminică au realizat mai întâi o laparoscopie, ce permite introducerea în corpul pacienţilor a unor instrumente medicale printr-o incizie, dar au trebuit în final să recurgă la chirurgia clasică, mai invazivă, au anunţat după operație mass-media italiene, însă nu a fost necesară recurgerea la colostomie - deschiderea artificială a colonului ce permite evacuarea scaunului într-o pungă.

Comenteaza