Calendar ortodox 22 octombrie 2023. Ce sfinți importanți sunt sărbătoriți duminică

Calendar ortodox 22 octombrie 2023. Ce sfinți importanți sunt sărbătoriți duminică

În această zi de duminică, 22 octombrie 2023, comunitatea creștină ortodoxă marchează o sărbătoare de mare însemnătate în calendarul liturgic. Această zi este dedicată memoriei Sfântului Ierarh Averchie, episcopul Ierapolei, și a Sfinților 7 tineri din Efes.

Sfântul Ierarh Averchie a trăit în perioada domniei împăratului Marcu Aureliu și a avut o viață dedicată răspândirii creștinismului într-o lume în care paganismul era dominant.

Averchie a petrecut ani de zile rugându-se pentru sufletele păgâne, iar într-o noapte curajoasă, a intrat în templul zeului Apolo, distrugând toate statuile acestuia și proclamând cu curaj credința în Iisus Hristos.

Cu eforturile sale neobosite, a convertit sute de păgâni la creștinism, călătorind prin regiuni precum Siria, Antiohia, Apamia și altele.

În plus, această zi amintește și de miracolul "Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor," ilustrând puterea credinței și mila lui Dumnezeu.

Această sărbătoare reprezintă o oportunitate de reflectare asupra curajului și devotamentului Sfântului Ierarh Averchie, precum și asupra semnificației Sfinților 7 tineri din Efes în istoria creștinismului.

Creștinii ortodocși din întreaga lume se adună în această zi pentru rugăciune și comemorare, aducând astfel un omagiu celor care au adus credința în Iisus Hristos în inimile multor oameni, potrivit wowbiz.ro

Comenteaza