Timothée Chalamet este noul Willy Wonka

Timothée Chalamet este noul Willy Wonka

Un nou film din seria Charlie și Fabrica de Ciocolată este în producție la Hollywood, iar Timothée Chalamet tocmai a împărtășit pe canalele sale de socializare o serie de imagini cu el în rolul faimosului magnat al ciocolatei, Willy Wonka.

Anunțul vine înainte de lansarea în cinematografe a mult așteptatului blockbuster Dune, în care Chalamet îl joacă pe personajul principal al seriei, Paul Atreides.

Acest lucru sugerează că cei care se ocupă de producția noului film cu Willy Wonka au niște așteptări destul de mari din partea filmului, altfel ar fi așteptat să treacă valul de popularitate Dune înainte de a publica imaginile din culise.

Nu există foarte multe informații referitoare la noua interpretare a celebrei opere a lui Roald Dahl, dar până acum știm că filmul se va numi simplu “Wonka” și că va spune povestea faimosului ciocolatier înainte de evenimentele prezentate în carte și în cele două adaptări de până acum.

Pelicula va fi regizată de Paul King, cunoscut pentru seria Paddington, și îi va mai avea în distribuție pe Rowan Atkinson, Olivia Colman, Sally Hawkins și Jim Carter.

Dulciuri și noutăți

Una din pozele din culise îl prezintă pe Chalamet îmbrăcat într-o haină vișinie de catifea, purtând la gât o eșarfă excentrică multicoloră și pe cap eterna pălărie înaltă ciocolatie, în timp ce a două poză are în prim plan iconicul baston, cu un cadou în centrul mânerului. Comentariul de sub fotografii spune “Suspansul este teribil, sper să dureze… WONKA”, în referință la replica primului actor care l-a întruchipat pe Wonka pe marele ecran, Gene Wilder.

gene wilder in willy wonka and the chocolate factory din 1971

Timothée Chalamet este al treilea actor care îl joacă pe Wonka într-o producție Hollywoodiană. Primul a fost Gene Wilder, în clasicul „Willy Wonka și Fabrica de Ciocolată”, iar al doilea a fost Johnny Depp, în mult-criticata adaptare din 2005 a lui Tim Burton, „Charlie și Fabrica de Ciocolată”.

Tânărul actor a devenit faimos prin intermediul rolului sau din „Call Me By Your Name”, unde a fost nominalizat la un Oscar la doar 21 de ani. Acesta a mai avut roluri semnificative în Interstellar, Beautiful Boy și Little Women.

Povestea retrasului excentric cu suflet de copil care conduce cea mai mare fabrică de dulciuri din lume și o lasă cadou unui copil cu la fel de multă imaginație și cu un suflet la fel de mare ca el atrage regizori și actori cu o viziune inedită încă de la lansarea cărții lui Dahl în 1964.

Filmul original, din 1971, a fost adaptat împreună cu autorul cărții, deci originalitatea a contribuit foarte mult la popularitatea acestuia. Varianta lui Tim Burton, în schimb, a ratat cel mai important aspect al poveștii, relația dintre Willy și Charlie, bazându-se mai mult pe excentricitatea ciocolatierului și pe elementele țipătoare ale fabricii și ignorând complexitatea personajelor.

Din acest motiv, noul film va fi mai degrabă un prequel decât o adaptare, prezentând tinerețea lui Willy Wonka. Atât actorii, cât și regizorul, vor avea o sarcina imensă în față, trebuind să găsească o metodă să spună o parte necunoscută a unei povești îndrăgite de milioane de oameni.

Dacă vrei să vizitezi o fabrică de dulciuri care îți poate aduce și bani, îți recomandăm: https://www.princesscasino.ro/exclusive-games/pragmatic-play-sweet-bonanza/real

Comenteaza