Foto TCS - Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni

TCS - Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni
TCS Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni
TCS Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni
TCS Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni
TCS Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni
TCS Urban Villas, un nou proiect imobiliar pentru clujeni

TCS - Urban Villas este un nou proiect imobiliar dedicat clujenilor care își doresc o locuință confortabilă, construită cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât propria casă să fie, cu adevărat, o oază de relaxare.

Dezvoltatorul ansamblului este Top Crane Solution (TCS), o companie tânără, dar în spatele căreia se află o echipă cu experiență vastă, de aproape două decenii, în domeniul construcțiilor. Parteneră a Soima Portugalia, compania oferă spre vânzare sau închiriere macarale tip turn, cu o lungime a brațului de la 30 la 80 de metri, astfel că soluțiile sale se pretează specificațiilor oricărui proiect de construcții. 

„TCS are o vastă experiență pe piața imobiliară. Dezvoltatorii au fost prezenți de nenumărate ori pe șantiere, datorită contractelor pe care le aveau, astfel că au putut să urmărească îndeaproape foarte multe proiecte – atât de case, cât și de apartamente sau clădiri de birouri. Au putut observa, astfel, cu exactitate cum s-a construit, ce a fost bine, ce nu a fost chiar bine – așa că au putut să ia câte ceva bun de la fiecare, pentru ca mai apoi să aplice, în propriile proiecte, o rețetă a succesului.” 

Costina Petrescu, reprezentant TCS - Urban Villas

14 vile spațioase în Apahida, la câteva minute de oraș

Localitatea Apahida a fost aleasă pentru dezvoltarea ansamblului TCS - Urban Villas pentru că este o zonă mult mai puțin aglomerată în comparație cu Floreștiul, spre exemplu. În plus, aceasta beneficiază de un acces rapid către o serie de puncte de interes, printre care se numără aeroportul din Cluj-Napoca, unde se ajunge în 5 minute, dar și OMV-ul din zona Sub Coastă, Apahida, binecunoscut pentru locuitorii orașului. Este o zonă care se pretează foarte bine pentru construcția de case și, totodată, foarte atractivă pentru familiile tinere, care își doresc un nou început.

Proiectul TCS - Urban Villas se află la cea de-a doua fază de dezvoltare. Prima sa etapă, care a fost și un test pentru piață, a fost finalizată și vândută integral în 2021. Actuala fază de construcție cuprinde 14 vile, dintre care 8 sunt individuale, iar celelalte sunt duplexuri. Unitățile individuale au un singur nivel, în vreme ce duplexurile sunt structurate pe parter și etaj. Suprafețele locuințelor variază între 105 și 187 de metri pătrați utili, în timp ce loturile de teren aferente pornesc de la 350 de metri pătrați, pentru unitățile individuale, și ajung la peste 1.000 de metri pătrați, pentru duplexuri.

„La intrare în vilele individuale avem un hol destul de mare, cu loc suficient pentru spatii de depozitare, cuier, pantofar, tot ce este necesar la intrare în casă. Totodată, bucătăria este închisă, așa cum își dorește orice gospodină. Livingul mare dispune și de o zonă de dining, pentru un plus de confort, iar pentru aceste zone comune vom regăsi o baie de serviciu destul de spațioasă. Zona privată a casei este reprezentată de două dormitoare, unul de aproximativ 13 mp, respectiv al doilea de circa 20 mp, plus o a doua baie – la toate acestea adăugându-se și o terasă. Duplexurile, pe de altă parte, au și etaj. Acestea beneficiază și de o debara, dar și de un birou de circa 11 mp. La parter regăsim un hol mare, o baie cu duș, un living cu zonă de dining și un dormitor, iar la etaj se află două dormitoare foarte mari, fiecare cu baie proprie și ieșire pe balcon.”

Costina Petrescu, reprezentant TCS - Urban Villas

Case cu piscină/jacuzzi. De ce vile și nu blocuri?

Fiecare casă din cadrul proiectului din Apahida va beneficia de împrejumuire, curte pavată, cu loc/locuri de parcare exterioare, precum și de grădină proprie, amenajată cu gazon. Patru din cele șase vile de tip duplex sunt prevăzute și cu piscină, iar cumpărătorii care achiziționează o vilă individuală vor beneficia de un bonus din partea dezvoltatorului, constând într-un jacuzzi instalat în curte sau o piscină exterioară, în funcție de dimensiunea terenului disponibil și de preferința cumpărătorului.

„TCS - Urban Villas este un ansamblu orientat cu predilecție către familii, un proiect securizat, care prioritizează ideea ce confort. Nu cred că dezvoltatorul ar spune nu ideii de a dezvolta blocuri, însă am trăit această experiență a pandemiei și am văzut cu toții o tranziție de la bloc la casă. Credem că cea din urmă e varianta câștigătoare, mai ales că în proiectul nostru avem suprafețe locuibile ample, pe lângă curtea cu grădină, plus piscină sau jacuzzi. Viitorii locatari își vor putea crește copiii în intimitatea propriei case, fără gălăgie, în vreme ce, la bloc, comunitatea e, adesea, mult mai variată. În plus, fiecare casă beneficiază de două locuri de parcare, în proprietate privată.”

Costina Petrescu, reprezentant TCS - Urban Villas

Prețuri de la 176.000 de euro

Actualmente, prețurile de achiziție pornesc de la 176.000 de euro și ajung până la 230.000 de euro. Casele sunt aproape gata, termenul de predare fiind luna decembrie a acestui an. Prețurile de listă se mai pot majora, în mod firesc, odată cu înaintarea lucrărilor de construcție și evoluția vânzărilor.

„Chiar dacă anul acesta nu a fost unul foarte bun pe zona de imobiliare, lucrurile au început să meargă mai bine în ultima perioadă. Clujenii și toți ceilalți au început să caute să facă achiziții pentru că și-au dat seama că nu vor să plătească în plus, odată cu noile taxe pe locuințe incluse în noul proiect de măsuri fiscale. În momentul de față, indiferent de stadiul la care este un proiect, chiar dacă va fi finalizat anul viitor, dacă semnează acum antecontractul și proprietatea repsectivă se încadrează în plafonul de 600.000 de lei, ei vor beneficia de TVA-ul de 5%, nu de 9%”, mai spune Costina Petrescu.

Structura principală de rezistență a caselor din complexul TCS – Urban Villas este constituită din pereți de zidărie portantă, întărită cu sâmburi și centuri de beton armat. Pereții exteriori sunt realizați din cărămidă Porotherm/Cemacon de 25 cm, cu sistem de termoizolare exterioară de la STO (vată bazaltică, plasă, lemn tratat și elemente decorative), iar la compartimentările interioare se vor folosi blocuri BCA de 15 cm. Toate unitățile locative vor fi predate la cheie, printre dotările acestora numărându-se elemente precum: sistem de încălzire prin pardoseală, centrală termică proprie, geamuri de tip termopan de la Veka (5 camere și 3 sticle), acoperiș din tablă cu click de la Bilka ș.a.m.d.

Despre Top Crane Solution

Top Crane Solution (TCS) este o companie tânără, dar în spatele căreia se află o echipă cu experiență vastă, de aproape două decenii, în domeniul construcțiilor (încă din anul 2004).

Amplasat în localitatea Apahida, în vecinătatea orașului Cluj-Napoca, TCS – Urban Villas este primul proiect rezidențial dezvoltat de echipa TCS, aceasta fiind deschisă și spre noi oportunități pe acest segment de piață. Misiunea companiei este de a oferi servicii de calitate, precum și de a aduce un plus de valoare proiectelor în care este implicată.

Comenteaza