SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș

SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș
SsangYong Tivoli, fratele mai mic de la oraș

Spre deosebire de fratele sau, Korando, o masină robustă, cu gabarit mai mare si prezenta impozantă pe șosea, Tivoli se prezintă, la prima vedere, ca frațiorul de la oraș, mai mic, mai delicat dar și mai prietenos.

Experiența de conducere este una foarte placută, cu o direcție extrem de ușoară si frâne precise, masina părând chiar a fi conceputa pentru acei șoferi sau șoferițe ce apreciaza confortul călătoriei în spatele volanului. Dimensiunile considerabil mai mici (4,2 metri fata de 4,45 metri în lungime si 1300 kg față de 1405 Korando, la aceeasi motorizare), îl fac mult mai usor manevrabil în traficul urban, cei 178 cm garda la sol (varianta pe benzina) permit escaladarea fară probleme a bordurilor și trafic pe străzi neasfaltate, iar cei 163 CP ai motorului pe benzina de 1500 cmc sunt arhi-suficienți pentru a purta mașină fară efort prin tote provocările din traficul dificil și extenuant al Clujului zilelor noastre. În plus, o pleiada de dotări tehnice de siguranță de ultimă generație, alături de cele 7 air-bag-uri, conferă o senzație de siguranță la volan pentru întreagă familie.

Din punct de vedere al design-ului, stilul său hotărât și plin de caracter radiază excelență și rafinament. Designul Tivoli a fost inspirat de arhitectura urbană modernă și de liniile ondulate ale naturii.  În interior, scaunele sunt tapițate cu materiale moi, atent selectate, de calitate, cu modele de cusături elegante, exclusiviste,  cele din față cu încălzire, scaun șofer cu ventilație în două trepte, scaune spate deosebit de confortabile datorită înclinării la 27,5°. Echiparea generoasă a spațiului interior este completată de volanul sport ergonomic dotat cu încălzire, în forma literei „D”, care asigură o priză optimă. Dispozitivele mobile pot fi conectate cu ușurință la ecranul de până la 9”. Ca spații de depozitare, în consola centrală poate fi depozitată chiar și o tabletă, iar torpedoul este împărțit în mai multe compartimente. Buzunarele laterale de pe uși sunt atât de mari încât pot fi amplasate în ele fără probleme chiar și flacoane de 1,5 l.

La nivel de motorizaari, nou-dezvoltatele propulsoare Tivoli sunt deosebit de compacte, eficiente și fiabile. Motorul pe benzină 1.5 GDi-Turbo poate dezvolta 163 CP/5500 rpm, la un cuplu de 280 Nm/1500-4000 rpm. Motorul diesel e-XDi-160 poate livra o putere de 136 CP la 4000 rpm, respectiv un cuplu maxim de 324 Nm în intervalul de turații 1500–2500 rot/min. Astfel, motoarele Tivoli X150 oferă performanțe optime atât în traficul urban, cât și pe autostrăzi. Sistemul SmartSteer propune alegerea uneia dintre cele trei setări pentru sensibilitatea direcției asistate. Astfel, dintre setările „Normal”, „Comfort” și „Sport” se poate alege modul ideal de control al direcției conform preferințelor individuale.

Ajungând la sistemele de siguranță, e un domeniu în care Tivoli într-adevăr excelează.

Cu tehnologia DEEP CONTROL, siguranța perfectă este mai aproape că niciodată. Fie că vorbim de o deplasare în oraș sau una în călătorii lungi, cu DEEP CONTROL calmul și siguranța la volan ating niveluri de invidiat. Dacă sistemul RCTA-i (Alerta la traficul în spatele automobilului) detectează un vehicul care se apropie pe drum în timpul unei manevre de mers înapoi, acesta emite un avertisment sonor și acționează frâna pentru a opri automobilul și a reduce riscul coliziunii. De asemenea, sistemul avertizează șoferul dacă detectează un obstacol în calea automobilului în timpul manevrelor de parcare sau mers înapoi.

DAA (Alerta privind atentia soferului) monitorizează încontinuu manevrele șoferului și dacă detectează semne ale condusului în stare de oboseală, emite un avertisment sonor și recomandă șoferului să facă o pauză pentru odihnă.

La ieșirea din locul de parcare, EAF (Asistare la iesire din parcare) avertizează șoferul prin semnale acustice și prin afișarea pe ecran a unei pictograme de avertizare dacă din spate se apropie alt vehicul.

SDA (Alerta distanta de siguranta) monitorizează permanent viteza și distanța și avertizează șoferul printr-un semnal acustic dacă distanța față de vehiculul din față scade sub distanța sigură de frânare.

De asemenea,  Tivoli beneficiaza si de sistem de asistenta pentru mentinerea pe banda de circulatie (LKAS),  avertizare la parasirea benzii, sistem de franare de urgenta autonoma (eliberarea pedalei de acceleratie si actionarea franei la identificarea unui obstacol),  sistem de avertizare la coleziune frontala (FCM),  asistenta la schimbarea benzii de circulatie,  alerta privind distanta de siguranta (daca distanta fata de vehiculul din fata scade sub cea de franare),  asistenta faza lunga,  sistem recunoastere indicatoare dar si alerta privind pornirea vehiculului din fata.

O alta caracteristica impresionanată a lui Tivoli, în varianta Grand, (cu 20 cm mai lung) este dimensiunea extrem de generoasă a portbagajului, volumul acestuia crescând de la 420 l (Tivoli X150) la 720l (Tivoli Grand) si, în cazul banchetei spate rabatate, de la 1000 l (X150) la 1440 l (Grand).

Cu un pret de pornire de numai 13.990 Euro, SsangYong Tivoli este o opțiune solidă pentru doritorii de SUV urban familial de dimensiuni medii. Pentru programari la drive-test va puteti adresa la Premium Cars, strada Avram Iancu 402, Floresti, telefon 0364.402.408.

Comenteaza