Schimb de experientă în chirurgia obezității la Spitalul Medicover Cluj

Schimb de experientă în chirurgia obezității la Spitalul Medicover Cluj
Schimb de experientă în chirurgia obezității la Spitalul Medicover Cluj
Schimb de experientă în chirurgia obezității la Spitalul Medicover Cluj

Chirurgia bariatrică este soluția la care poate apela în momentul de față orice persoană care se confruntă cu obezitate și îndeplinește o serie de condiții medicale: indicele de masă corporală (IMC) este de 40 kg sau mai mare, IMC are valori de 35-40 kg/mp asociat cu comorbidități importante, pacientul are un istoric de obezitate de peste 5 ani, iar tratamentele convenționale pentru obezitate nu au avut rezultatul scontat. 

Astfel, chirurgia bariatrică are ca obiectiv principal scăderea ponderală pe termen lung, cu ameliorarea stării de sănătate, diminuarea sau chiar dispariția comorbidităților și creșterea calității vieții pacienților. La ora actuală, chirurgia bariatrică este considerată ca fiind cel mai eficient tratament pe termen lung al obezității morbide.

În perioada 13-15 Septembrie 2022, Spitalul Medicover Cluj organizează Workshop-ul de Chirurgie Bariatrică, adresat medicilor specialiști și rezidenți, tocmai pentru a prezenta live intervențiile laparoscopice bariatrice primare (Gastric Sleeve și ByPass Gastric), reviziile bariatrice și chirurgia regiunii hiatale, având drept scop îmbunătățirea și efectuarea unui schimb de experiență între profesioniștii implicați.

Tema: Intervențiile Laparoscopice Bariatrice Primare (Gastric Sleeve, ByPass Gastric), Reviziile Bariatrice, Chirurgia Regiunii Hiatale

”Principalul motiv pentru care organizăm acest workshop este realizarea unui schimb de experiență între chirurgii din centre de chirurgie bariatrică și aici menționez Spitalul Medicover Cluj, Spitalul Provita București, Centrul de Chirurgie Bariatrică din Lübbecke, Germania și Centrul de Chirurgie Bariatrică din Chișinău, schimb de experiență care va aduce un plus-valoare în dezvoltarea profesională a medicilor participanți. 

În plus, ne dorim să aducem la cunoștința potențialilor pacienți și, mai ales a colegilor medici, faptul că în Spitalul Medicover Cluj pacientul bariatric poate fi consultat, investigat pre-operator, post-operator și operat, acesta beneficiind de serviciu medical integral și integrat. Condițiile în care facem chirurgia bariatrică sunt de maximă siguranță pentru pacient, iar în scurt timp, vom începe efectuarea acestor intervenții și prin intermediul chirurgiei robotice.”, declară Dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical Spitalul Medicover Cluj. 

Pentru mai multe informații și programări:

Call Center: 0264-933 

Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

Website:                https://www.medicover.ro/spital-cluj

Despre Medicover România 

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova și Cluj-Napoca, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. 

Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro 

Medicover România face parte din grupul Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

Etichete
Comenteaza