P Maratonul de scurtmetraje românești și filme impresionante din cadrul TIFF se văd în Iulius Parc

Maratonul de scurtmetraje românești și filme impresionante din cadrul TIFF se văd în Iulius Parc

Maratonul peliculelor românești se ține săptămâna aceasta în Iulius Parc, unde este amplasat unul dintre ecranele festivalului Transilvania International Film Festival (TIFF). Timp de două zile, aici vor rula mai multe scurtmetraje autohtone. Pentru weekend, TIFF îți recomandă alte două filme remarcabile: „Copacul dorințelor : Amintiri din copilărie” și pelicula norvegină „Traversarea”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Istoria filmelor românești cuprinde o colecție deosebită de scurtmetraje, care au impresionat publicul. Și anul acesta, TIFF celebrează peliculele autohtone, astfel, joi, 29 iulie 2021, pe ecranul din Iulius Parc vor rula o serie de scurtmetraje, în cadrul Romanian Shorts II. „Cântec de leagăn”, „Trecut de ora 8”, „Carmen de bezea” și multe alte titluri compun lista de propuneri, ce se vor vedea în Iulius Parc. Dacă încă nu ai bilet pentru Romanian Shorts II sau vrei să afli mai multe informații despre filmele ce vor rula, intră pe site-ul TIFF!

Vineri, 30 iulie, de la ora 21:45, ne uităm la un alt scurtmetraj, regizat de Luiza Pârvu. „O lume nouă” prezintă evenimente reale din biografiile primilor emigranți români în Statele Unite ale Americii. Află cum se adaptează personajele din Transilvania, peste Atlantic!

Un film cu totul special, care a impresionat publicul, va fi proiectat sâmbătă, de la ora 21:45, în Iulius Parc. „Copacul dorințelor : Amintiri din copilărie”, primul lungmetraj caritabil din România, este inspirat din realitate și prezintă poveștile unor copii, care suferă de un diagnostic incurabil.

TIFF se încheie în Iulius Parc, duminică, 1 august 2021, cu pelicula „Traversarea”. Gerda, o fetiță de zece ani, și fratele ei, Otto, fac parte din rezistența antinazistă norvegiană în Al Doilea Război Mondial. Celor doi le revine misiunea de a-i duce pe Sarah și Daniel, doi copii evrei, în Suedia neutră.

Maratonul scurtmetrajelor românești are loc în Iulius Parc!

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza